Zomaar een idee

29-01-2018

Mijn zusje (Martina) kwam vorige week op visite en zegt: Manja ik zit al een tijdje te denken om iets samen met jou te doen. Ik met mijn kunst en jij met de olien. Ja, zeg ik lijkt me heel leuk samen iets te doen.. Zullen we Mandala's gaan maken, zegt ze? Ja zeg ik en dan een meditatie erbij met de olien. Een gezellige avond, onstpanning, gezelligheid, creativiteit en lekker hapjes..
 
Toen begon het... Martina ging een facebookpost maken met het idee om een proef avond te organiseren om te zien hoeveel interesse er zou zijn.. Wat denk je? Binnen 5 minuten vol.. Whaaaaaaa..... 
 
Iedereen vind het dus leuk, nou ja wel veel in ieder geval. We zijn de hele avond met niets anders bezig geweest.. Zo leuk om dit samen te kunnen doen.
 
Martina is heel creatief. Ze kan hele mooie tattoos zetten, ze doet ook mee aan Inkt Masters, meesters van de Lage Landen.. Is toch te gek.. Ze kan ook heel mooi tekenen en schilderen.. Het zou haar zo leuk lijken om een soort van schilderworkshop te doen. Ze had al vaker zo'n aanvraag gehad, of ze dat niet wilde organiseren.. Dusss waarom geen serie avonden plannen? Ja waarom ook niet. Is toch leuk en gezellig..
 
Nou binnen een paar dagen hadden we een facebookpagina, een agenda met een aantal data en al meer dan 25 aanmeldingen..
Alle materialen voor de 1e avond in huis en heel veel goede moed.. Ik krijg altijd een enorme boost van zulke dingen. Met een idee zoals deze komt er weer van alles op mijn pad.. 
 
Samen delen, Martina haar kunst en ik de oliën.. 
 
Onze officiële tekst:
 
Mandala's
 
De oorsprong van het mandalatekenen ligt in het Hindoeïsme en Boeddhisme waar het maken van mandala's dienden tot manieren van meditatie en verdieping. Later heeft het mandalatekenen voor het Westen een aanvullende betekenis gekregen door Carl. G. Jung, psychiater, die na lang onderzoek de mandala zag als een spiegel vanuit het onbewuste deel van de mens.
 
Essentiële oliën
 
Het reukorgaan in de neus is nauw verbonden met onze hersenen en het zenuwstelsel,  waardoor het inhaleren van essentiële olie een  diepgaand lichamelijk en emotioneel effect kan hebben. Het inademen van een essentiële olie kan het geheugen, de hormonen en emoties op een krachtige manier beïnvloeden. Bepaalde essentiële oliën kunnen als ze verspreid worden erg stimulerend zijn, terwijl andere weer kalmeren en rustgevend kunnen zijn.
 
De avonden
 
Het wordt een all-in (met allerlei lekkere hapjes en drankjes) avondvullend programma waarin Martina jullie de kunst van het schilderen van mandala’s  d.m.v. een “ pearl drop” oftewel parel druppel techniek gaat leren. Een techniek die voor iedereen uitvoerbaar is en snel een mooi resultaat geeft!
 
Deze manier van schilderen werkt meditatief en hierbij zullen we ons laten leiden door al onze zintuigen. Hierin speelt kleur en ook geur een grote rol en zal Manja daarom de avond begeleiden met haar kennis en professionaliteit in de Essentiële oliën van Doterra.
 
Het is vooral onze intentie om relaxte, gezellige, ongedwongen avonden te creëren. Waarin iedereen gewoon kan en mag zijn..

Manja Koster nieuwsbrief

Blijf op de hoogte