Wat zijn etherische oliën:

Planten zijn de oudste geneesmiddelen van de mensheid. Maar toch zijn in onze moderne wereld veel van deze natuurlijke remedies verloren gegaan en vervangen door op grote schaal chemisch samengestelde geneesmiddelen met veel schadelijk bijwerkingen. De wetenschap ontdekte opnieuw de vele krachtige voordelen van aromatische planten, met name in de vluchtige of essentiële oliën die ze bevatten. De zuivere essentiële oliën met therapeutische graad kunnen een veilig en efficient alternatief bieden voor de conventionele geneeskunde. 

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. 

                                                                              

                                                                      

 

Het CPTG keurmerk:

dōTERRA CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft. dōTERRA neemt alleen genoegen met de volledige samenstelling van de essentiële olie. Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van dōTERRA essentiële olie.

dōTERRA's essentiële oliën zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond wat aan de doelstelling van dōTERRA voldoet heeft dōTERRA een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. dōTERRA’s CPTG essentiële oliën ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

 • 100% natuurlijk
 • Gewassen groeien in hun natuurlijke omgeving
 • Geen pesticiden
 • Geen syntetische toevoegingen
 • Gestandaardiseerde testen door onafhankelijke laboratoria

Elke batch essentiële oliën gaat door een keur aan robuuste tests zodat u en uw gezin alleen de zuiverste, krachtigste en meest effectieve oliën op aarde krijgen. Voer uw unieke kwaliteits-ID in om de GC/MS testresultaten te bekijken van een onafhankelijk, geverifieerd, lab. doTERRA is toegewijd ons de olie van de hoogste kwaliteit te geven, telkens weer:

https://sourcetoyou.com/quality-reports-gcms.html

Toepassingen:

Essentiële oliën worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn te bevorderen. Alle oliën zijn in meer of mindere mate antiseptisch en antibacterieel. Ze kunnen in een breed scala worden gebruikt als enkelvoudige essentiële olie of als mengsel van essentiële oliën, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.

Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen tegelijkertijd diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg. Er is veel literatuur beschikbaar over de therapeutische toepassingen van essentiële oliën.  In het boek Modern Essentials kun je heel veel informatie vinden over het gebruik en toepassen van de olien. 

Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt: Aromatisch, op de huid of inwendig.

 

Instructies voor gebruik:

dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast: Aromatisch, wel of niet inwendig, op de huid (al of niet verdund met een dragende olie). Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, open gehoorgang, in de neus of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie, NIET met water. Wees voorzichtig met het gebruik bij kinderen, bij topisch gebruik altijd verdunnen met een natuurlijke draagolie.

Staat u onder behandeling van een arts of bent u zwanger, raadpleeg dan eerst uw arts voordat u gebruik gaat maken van etherische oliën.

 

 

                                                                 

 

 

Het bedrijf doTERRA:

Begin 2008 kwam een groep professionals uit de gezondheidszorg en zakenwereld in de VS bij elkaar om het bedrijf dōTERRA op te richten. Deze mensen hadden allemaal diepgaande persoonlijke ervaringen met de levensverbeterende voordelen van essentiële oliën. Zij hadden ook als gezamenlijk doel een geheel nieuwe vorm van essentiële oliën met een therapeutisch keurmerk op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Een essentiële olie die iedereen aanspreekt: van mensen die niets weten van essentiële oliën tot aan hen die worden beschouwd als experts op dit gebied. 

Naast het ontwikkelen van nieuwe essentiële oliën produceert dōTERRA ook voedingssupplementen en producten voor verzorging en een gezond leven, alle op basis van essentiële oliën. 

 

 
 

Voordelen van een kortingsaccount met 25% korting

Wanneer je enthousiast of nieuwsgierig bent over/naar de producten kunnen we jouw eerste bestelling voor je doen via een kortingsaccount. Je geniet dan direct van 25% korting op de normale verkoopprijzen. Je krijgt een inlognummer om vervolgens voortaan zelf je bestellingen te plaatsen bij doTERRA. Hierbij wordt je uiteraard begeleid door ons. Ook wanneer je bestelt zullen wij je helpen te leren hoe je de oliën veilig kunt gebruiken en toepassen voor jezelf en je gezin. Wij houden van een persoonlijke benadering en de begeleiding hoort er natuurlijk bij. 

Om 25% korting te behouden hoef je maar één product per jaar te bestellen. Het maakt niet uit voor welk bedrag. We bespreken en overleggen met jou hoe je het meest voordelig aan de producten kunt komen.

De regels hiervoor zijn:

 • Je betaalt bij inschrijving éénmalig een bedrag van € 24,20 (incl. btw). Daarna betaal je ieder jaar € 15,- contributie. In ruil hiervoor krijg je een 15 ml flesje Pepermunt-olie ter waarde van € 21,-
 • Wanneer je start met een account krijg je gratis begeleiding, je krijgt ook toegang tot onze facebookgroepen waarin inmiddels heel veel kennis zit door het enorm hard groeien van ons team van enthousiastelingen. 
 • Het lidmaatschap kun je stopzetten op ieder gewenst moment
 • Als je 1x per jaar een product besteld, zonder minimaal afname bedrag dan behoud je de 25% korting
 • Je krijgt je eigen online administratiesysteem waar je zelf je producten kunt bestellen en je facturen kunt downloaden
 • Wanneer je bestelling binnen is hebben we opnieuw contact om de producten nog eens door te nemen.

Naast het bestellen van losse oliën is het ook mogelijk te starten met een pakket om het meeste voordeel te behalen! De administratiekosten (€ 24,20) komen te vervallen wanneer je voor een pakket kiest.

 

Natural Solutions Kit

 

Manja Koster nieuwsbrief

Blijf op de hoogte