Wat zijn etherische oliën?

Vele verschillende planten bedekken de aarde in verschillende vormen, maten, kleuren en geuren. Veel van deze planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kunt zien - ze zitten verstopt in de wortels, bloemen, zaden, schors of op andere plekken in de plant. Deze bestanddelen staan bekend als essentiële oliën. Ze zijn zeer geconcentreerd, wat ze zeer krachtig maakt. Essentiële oliën, ook wel de vluchtige aromatische bestanddelen, geven de plant z'n aroma, beschermen 'm tegen gevaren vanuit de natuur en insecten, en spelen zelfs een rol in de bestuiving van de plant.

Essentiële oliën hebben krachtige eigenschappen. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. 

                                                                              

                                                                      

 

Het CPTG keurmerk:

dōTERRA CPTG (Certified Pure Tested Grade®) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft. dōTERRA neemt alleen genoegen met de volledige samenstelling van de essentiële olie. Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van dōTERRA essentiële olie.

dōTERRA's essentiële oliën zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond wat aan de doelstelling van dōTERRA voldoet heeft dōTERRA een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. dōTERRA’s CPTG essentiële oliën ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

 • 100% natuurlijk
 • Gewassen groeien in hun natuurlijke omgeving
 • Geen pesticiden
 • Geen syntetische toevoegingen
 • Gestandaardiseerde testen door onafhankelijke laboratoria

Elke batch essentiële oliën gaat door een keur aan robuuste tests zodat je alleen de zuiverste, krachtigste en meest effectieve oliën op aarde krijgt. Voer je unieke kwaliteits-ID in om de GC/MS testresultaten te bekijken van een onafhankelijk, geverifieerd, lab. doTERRA is toegewijd ons de olie van de hoogste kwaliteit te geven, telkens weer:

 

Essentiële Oliën zijn geen Nieuwe Trend

 
Hoewel sommigen essentiële oliën zien als een nieuwe trend is het gebruik van plantenextracten en plantaardige producten diep geworteld in eeuwenoude tradities. Oude beschavingen gebruikten planten voor dingen als aromatherapie, persoonlijke verzorging, gezondheid, religieuze ceremonies, schoonheidsbehandelingen en voedselbereiding.
 

Hoe Werden Essentiële Oliën Gebruikt in de Oudheid?

Het gebruik van essentiële oliën is geen modegril, maar eerder een eeuwenoude traditie van vele beschavingen over de hele wereld.
 • Egypte: Egyptiërs gebruikten plantaardige producten voor schoonheidsbehandelingen, voedselbereidingen, begrafenisrituelen en religieuze ceremonies. 
 • Griekenland: In het oude Griekenland ontdekten mannen als Homerus en Hippocrates de aromatische toepassingen van planten en zochten de ontdekkingen van de Egyptiërs verder uit.
 • Rome: De oude Romeinen gebruikten vaak plantenextracten voor massage, parfum en geparfumeerde baden.
 • Iran: In de Middeleeuwen gebruikten en verhandelden mensen in de regio van Iran vaak specerijen en harsen voor parfums en het behouden van een goede gezondheid.
 • India: Ayurvedische geneeskunde, een holistische geneeswijze uit India, ontwikkelde zich over een periode van 5.000 jaar en bevat de toepassing van aromatische en plantaardige bestanddelen.
 • China: Al eeuwenlang wordt het gebruik van planten voor het bevorderen van welzijn toegepast in traditionele Chinese geneeswijzen.
 • Frankrijk: René-Maurice Gattefosse, een Franse scheikundige, wordt gezien als de eerste die ‘aromatherapie’ bestudeerde en in de 19e eeuw grondig onderzoek deed naar essentiële oliën.

 

Hoe kun je de olien gebruiken?:

dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast: Aromatisch, wel of niet inwendig, op de huid (al of niet verdund met een draag olie). Zorg ervoor dat je alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, open gehoorgang, in de neus of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie, NIET met water. Wees voorzichtig met het gebruik bij kinderen, bij topisch gebruik altijd verdunnen met een natuurlijke draagolie.

Als je onder behandeling van een arts staat of zwanger bent, raadpleeg dan eerstje arts voordat je gebruik gaat maken van etherische oliën.

 

 

                                                                 

 

 

Het bedrijf doTERRA:

Begin 2008 kwam een groep professionals uit de gezondheidszorg en zakenwereld in de VS bij elkaar om het bedrijf dōTERRA op te richten. Deze mensen hadden allemaal diepgaande persoonlijke ervaringen met de levensverbeterende voordelen van essentiële oliën. Zij hadden ook als gezamenlijk doel een geheel nieuwe vorm van essentiële oliën met een therapeutisch keurmerk op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Een essentiële olie die iedereen aanspreekt: van mensen die niets weten van essentiële oliën tot aan hen die worden beschouwd als experts op dit gebied. 

Naast het ontwikkelen van nieuwe essentiële oliën produceert dōTERRA ook voedingssupplementen en producten voor verzorging en een gezond leven, alle op basis van essentiële oliën. 

 

 
 

Voordelen van een kortingsaccount met 25% korting

Wanneer je enthousiast of nieuwsgierig bent over/naar de producten kunnen we jouw eerste bestelling voor je doen via een kortingsaccount. Je geniet dan direct van 25% korting op de normale verkoopprijzen. Je krijgt een inlognummer om vervolgens voortaan zelf je bestellingen te plaatsen bij doTERRA. Hierbij wordt je uiteraard begeleid door ons. Ook wanneer je bestelt zullen wij je helpen te leren hoe je de oliën veilig kunt gebruiken en toepassen voor jezelf en je gezin. Wij houden van een persoonlijke benadering en de begeleiding hoort er natuurlijk bij. 

Om 25% korting te behouden hoef je maar één product per jaar te bestellen. Het maakt niet uit voor welk bedrag. We bespreken en overleggen met jou hoe je het meest voordelig aan de producten kunt komen.

De regels hiervoor zijn:

 • Je betaalt bij inschrijving éénmalig een bedrag van € 24,20 (incl. btw). 

Naast het bestellen van losse oliën is het ook mogelijk te starten met een pakket om het meeste voordeel te behalen! De administratiekosten (€ 24,20) komen te vervallen wanneer je voor een pakket kiest.

 

Natural Solutions Kit

 

Manja Koster nieuwsbrief

Blijf op de hoogte